by alph0ns

facebook-abnnement-uitleg

Heb je de knop ‘abonneren’ wel eens voorbij zien komen maar weet je niet zo goed wat je er mee kunt? Door je op personen of zakelijke pagina’s te abonneren kun je al hun up-dates volgen, zonder dat je vrienden hoeft te zijn. Ook kun je zelf een knop abonneren op je (zakelijke) profiel zetten.

Ontvang nieuws over interessante personen of bedrijven
Het is niet nodig om je op Facebook vrienden te abonneren. Van al je Facebook vrienden ontvang je namelijk al automatisch alle Status-updates. Wil je niet alle Status-updates ontvang of lezen van al één of meerdere vrienden dan kan je dit instellen. Je bent dus altijd geabonneerd op vrienden.

Wanneer iemand je vriend is, dan ben je automatisch op die persoon geabonneerd en zie je rechtsboven de volgende knoppen:

facebook-abnnement-uitleg-1

Wat je van die persoon wilt zien, kun je helemaal zelf bepalen door zaken aan en uit te vinken; bijvoorbeeld als je de ‘games’ niet wilt zien, dan vink je die uit. Wanneer je op ‘afmelden’ klikt, krijg je helemaal geen updates meer te zien van die persoon in je nieuwsoverzicht. Uiteraard kun je dan nog wel naar zijn/haar profiel zelf gaan.

facebook-abnnement-uitleg-2

Abonneren doe je op personen van mensen waar je geen vrienden van bent maar waarvan je wel graag de updates ziet. Denk hierbij aan bijvoorbeeld journalisten, bekende mensen, politici …. Klik op de knop Abonneren op iemands profiel om zijn/haar openbare updates in jouw nieuwsoverzicht te zien.

facebook-abnnement-uitleg-3

‘Afmelden’ onder ‘Geabonneerd’, betekent niet dat je geen vriend meer bent met die persoon. Dat doe je nl. onder ‘Vrienden’ met ‘Verwijderen als vriend’.

facebook-abnnement-uitleg-4

Als je minder of alleen bepaalde Status-updates wil ontvangen van mensen waarop je geabonneerd bent of van vrienden dan klik je op de ‘Abonneren’-knop om aan te geven welke informatie je wel en niet wilt ontvangen.

Hoe kun je openbare abonneren uitschakelen?
ls je naar de pagina waarop je geabonneerd bent toe gaat kan je door op de “geabonneerd”/”subscribed” knop je abonnement op de status updates aanpassen of uitzetten.

Hoe plaatst je nu zelf een knop ‘abonneren’ knop op je profiel?
Denk allereerst goed na of je deze nieuwe knop wel wilt installeren en je dus wilt dat mensen die jij niet kent ‘openbare’ berichten van jou gaan lezen.

Kies jij nu wel eens voor ‘openbaar’ bij een bericht? Of wil je dat jouw berichten alleen maar voor je vrienden zichtbaar zijn?
Is dat laatste het geval, installeer dan de ‘abonneren’ knop niet! Je hoeft trouwens niet ‘abonneren’ in te stellen om zelf ‘abonnementen’ op iemand te nemen!

Wil je knop toch hebben, dan doe je dat door naar de volgende link te gaan:

http://www.facebook.com/about/subscribe

Klik rechtsboven op ‘Abonnees toestaan’.
Alleen de updates die jij als ‘openbaar’ aanvinkt, zijn nu zichtbaar voor je abonnees.
Je kunt ook instellen of je abonnees mogen reageren op deze ‘openbare’ updates.
Op je prikbord wordt links aangegeven hoeveel abonnees er zijn.

facebook-abnnement-uitleg-5

Opzeggen
Wanneer je een abonnement wilt opzeggen, kan dit heel makkelijk door je af te melden onder de ‘Geabonneerd’ knop op het profiel van de persoon waarop je geabonneerd bent.

facebook-abnnement-uitleg-7

Wanneer jij zelf al dan niet van jouw abonnees berichten wilt ontvangen, stel je dat hier in:

facebook-abnnement-uitleg-8

Ook kun je ervoor kiezen om 1 bepaalde abonnee niet toe te staan jouw openbare updates te zien door deze op zijn/haar profiel te blokkeren:

facebook-abnnement-uitleg-9

Berichten sturen naar abonnees
Als je op iemand een abonnement neemt, kun je ook een bericht naar die persoon sturen als deze dat zo heeft ingesteld. Deze persoon is dan geen vriend van jou, maar omdat je er een abonnement op hebt, en ‘bericht’ is toegestaan, kun je deze persoon toch benaderen.

Wanneer jij zelf al dan niet van jouw abonnees berichten wilt ontvangen, stel je dat hier in:

facebook-abnnement-uitleg-10

alph0ns
About alph0ns