Splez Webdesign en online marketing

by alph0ns

De Facebookpagina’s van bedrijven en merken krijgen deze dagen een nieuw gezicht. Het redesign volgt dat van de persoonlijke profielen met enkele specifieke verschillen.

De openingsfoto van de pagina’s wordt groter (851 x 351 pixels), bedrijven kunnen zelf bepalen welke posting bovenaan blijft staan en welke berichten groter, kleiner of helemaal onzichtbaar zijn.

Dit zijn een aantal van de veranderingen waarmee Facebook zakelijke gebruikers meer aan branding wil laten doen en interactie creëren met de fans van die instanties (video). Want dat laatste wordt ook verfijnd.

Merken, adverteerders, bedrijven en andere paginahouders kunnen namelijk gaan delen wat hun fans doen met elkaar en met hun Facebookvrienden. Bezoekers van een pagina krijgen ook te zien wat het laatste bericht was dat een vriend postte. Tevens zien ze hoeveel van hun vrienden ook fan zijn van de betreffende pagina.

Paginabeheerders krijgen dertig dagen om hun profielpagina te optimaliseren voor het nieuwe design. Daarna gaat iedereen automatisch over op de nieuwe vormgeving.

Facebook Nederland vult aan: “Gesponsorde verhalen kunnen vanaf nu op meer plekken voorkomen dan alleen aan de rechterkant van de pagina. Gesponsorde verhalen kunnen nu ook in het nieuwsoverzicht en op Facebook mobiel verschijnen. Met gesponsorde verhalen op mobiel kunnen pagina’s delen wat hun fans doen met elkaar en met hun Facebook vrienden.”

alph0ns
About alph0ns
Splez Webdesign en online marketing
Facebook: nieuw design zakelijke pagina’s