Online Shops - webdesign Splez, Marbella

by alph0ns

Volgens Cor Molenaar (Het einde van winkels?) was in 2010 een derde tot de helft van de mobiele zoekopdrachten gerelateerd aan iemands locatie. Ook het HoofdBedrijfsschap Detailhandel (HBD) ziet de combinatie van mobiel en locatie, samen met de gerichtheid op sociale media, als ontwikkelingen die “Het Nieuwe Winkelen” definiëren.

Mobiele diensten als Yelp (reviews van producten en diensten) en Scoupy (verzamelde kortingsacties) spelen in op de wensen rond lokaal relevante informatie in winkelgebieden.

Het HBD zelf is in Nederland bezig met een pilot op het gebied van het nieuwe winkelen in Veenendaal. In deze pilot leren retailers over de mogelijkheden van nieuwe technologie en wordt gewerkt aan een gezamenlijk technologieplatform. De website van Het Nieuwe Winkelen zegt hierover:

“Zowel detaillisten als hun personeel wordt hier geleerd om als collectief in de binnenstad efficiënt en effectief gebruik te maken van nieuwe technologie; technologie die zij nodig hebben om hun klanten een optimale combinatie van internet en fysieke winkel te kunnen bieden. De behoeften van de klant en de klantbehandeling staan hierin dan ook centraal.

Lees het volledige artikel op Frankwatching

alph0ns
About alph0ns
Online Shops - webdesign Splez, Marbella
Local Search & in spelen op het nieuwe winkelen