by alph0ns

Gebruik je Twitter zakelijk, dan is het belangrijk een relatie op te bouwen met je volger. Zo’n relatie bouw je vooral door in twee richtingen te communiceren. Hoe doe je dat nu het gemakkelijkste?

Check allereerst even bij je Settings of je een email ontvangt zodra je een nieuwe volger hebt (standaard is dat zo). Een volger mag jij een rechtstreeks bericht sturen dat hij/zij vervolgens ontvangt in de mailbox, het komt niet in de tijdlijn terecht.

Denk aan je marketing: je krijgt nu zomaar de kans om even persoonlijk contact te maken! Vanuit de mail kun je naar het account van je nieuwe volger, klik daar op “Message”.

 • Kijk altijd eerst even wie je volger is, en, indien vermeld, ook op zijn of haar website.
 • Stuur een persoonlijk bedankje, het liefst kort en persoonlijk
 • Link indien mogelijk naar iets interessants op je blog/site

 • Zo kun je een klein gesprekje opstarten. Als je wat tijd wilt besparen, zet wat standaard teksten klaar in een tekstedito. Bijvoorbeeld:
  Bedankt (voornaam volger), voor het volgen! Deze post al gelezen? “titel post” link of Bedankt (naam bedrijf) voor het volgen! Deze kennen jullie denk ik al?: “titel post” link

  Iets persoonlijks over iemands website is natuurlijk nog beter!

  De kans bestaat dat iemand jouw retweet, zodat jouw artikel ook weer onder de aandacht komt van het netwerk van je nieuwe volger. Door de naam te noemen voelt je volger zich gezien en zal niet zo snel afhaken.

  Je bouwt op deze manier een netwerk dat bij jou past. Je investeert in persoonlijk contact en een kwalitatief netwerk. Je attendeert je volger op interessante info. Tevens leert je nieuwe volger jou en jouw dienst beter kennen. Mocht hij alsnog afhaken, dan hoef je er niet om te treuren: hij past dan blijkbaar toch niet in je netwerk.

  Er zijn veel twittertools (bijvoorbeeld TweetAdder, SocialOomph) waarmee je automatisch mensen kunt volgen in de hoop dat je wordt teruggevolgd. Als jij dan wordt teruggevolgd laat je een automatische DM verzenden met een standaard-tekst die jij vantevoren instelt.

  Vaak wordt dat niet op prijs gesteld, en kan het een reden zijn om direct weer te ontvolgen. Omdat ik het niet zo vind aansluiten bij het sociale aspect van social media, gebruik ik zo’n applicatie zelf niet.

  Maar beslis zelf of je zo’n tool wil inzetten.

  alph0ns
  About alph0ns